Polkabjørn og Kleine Heine feat. Lothepus i Ålesund – januar 2017

Fredag 27. januar avholdt norske Lothepus med Polkabjørn & Kleine Heine en feiende flott festkonsert på Terminalen Byscenen i Ålesund! 

Dørene åpnet klokka 20.00. Allerede da stod det folk utenfor og ventet på å sleppe inn – selv om konserten ikke skulle starte før ca. 21.30.

Allerede i starten hørt man mange i salen ropte «Lothepus, Lothepus!»

Ca. klokka 22.00 presis kom Polkabjørn & Kleine Heine på scenen, og publikum jublet. De varmet opp en liten stund med jodling, trekkspill og gitar.

SÅ – endelig, tenkte nok mange da Lothepus`en kom. Det første han sa da han kom på scenen, var; «-Åh helvette (hardangersk for «fadderillan rei», red.adm.) kor mykje folk d va her!»

Èn ting er iallefall sikkert; å showe, DET kan han! 😉 

Han dro frem kjente og mindre sanger, bl.a. «Utedassen» og «Når det blomstrer i Hardanger» – og hadde noen små pauser inn i mellom med litt prating, tull og tøys! Folk fant seg fort til rette ved bordene og noen ble sittende ved baren og koste seg! Ca. 650 stykker hadde møtt opp for å få med seg Lothepus.

Var en spesiell stemning på Terminalen denne kvelden – dunkelt lys, masse folk og god stemning.

Vår freelance journalist Cecilie Krogen pratet med han 1-1 på søndagen – og mener helt oppriktig han er en likandes kar å snakke med!

Han skryter veldig av folkene her oppe og at han blitt tatt veldig godt vare på av både hotellet og vaktene.
Videre forteller han at han var her oppe for mange år siden også, men da i jobbsammenheng. Da dreiv han og kollegaene hans å sprengte en sidetunnell som nå går ut til Flatholmen.Han skryter av vaktholdet, og at de visste nøyaktig hva de skulle gjøre og ikke – hele veien! – og de hadde virkelig skjønt alvoret, sa han! 
Han syns det var bra trøkk på Terminalen, noe han mente at «var j**** bra», for å bruke hans egne ord!

Når jeg spør om hvordan han egentlig traff på Polkabjørn & Kleine Heine – så hadde det startet med at han engang hadde sett et TV-program om Polkabjørn.

Mange år siden han fikk kontakt med han. Så kom Kleine Heine inn i bildet etterhvert.

De spilte inn CD ilag, og har vært med på å hjelpe hverandre med musikken

(Reporter og foto: Cecilie Krogen)

Kommentarer: